제 18 강

1. There was ………… argument at the board meeting.

     A) lot of                                          B) a few
     C) few                                            D) a lot of

argument(논쟁)가 불가산명사이므로 정답 D) a lot of, lots of 는 수,양에 다 사용할 수 있습니다.

2. I need ………… about the climate before I make a final deceision.

     A) a few informations                        B) a little informations
     C) a few information                          D) a little information

information 은 불가산명사로서 복수로 표시할 수 없습니다.    정답 D)

3. It's a shame that you have ……… time in New York on the tour.

     A) so few                                        B) a few
     C) so little                                       D) a little

☞ time(시간)은 불가산명사로 쓰이며 second(초), minute(분), hour(시간), century(세기) 등은 보통명사로 쓰입니다.  정답 C)

D)는 긍정의 내용이므로 문맥상 통하지 않습니다.

4. I'll have a cup of tea and ………………  .

     A) two toasts                                     B) two pieces of toast
     C) two piece of toasts                        D) two pieces of toasts

물질명사의 복수를 표시할 때는 물질명사 자체의 형태는 변하지 않으며 단위에 s 을 붙입니다. 정답 B)

5. May I have two ………… instead of coffee beans, please?

     A) corn's ear                                     B) corn ears
     C) ear of corns                                  D) ears of corn

옥수수의 단위는 ear 입니다. 정답 D)

6. The bank ………… was handled fast.

     A) account                                        B) accountant
     C) transaction                                   D) balance

문맥상 은행 거래가 신속하게 처리되었다는 의미이므로 정답 C)

A) account 계좌          B) accountant 회계사

7. He played an important ………… in establishing peace.

     A) time                                            B) plan
     C) role                                            D) schedule

play an important role in ~ 에서 중요한 역할을 하다    정답 C)

8. All ………… to New York are booked.

     A) frights                                          B) flights
     C) flyings                                         D) freights

혼동하기 쉬운 명사문제입니다.     정답 B)

A) fright 공포,경악              B) flight 비행편
C) flying 날기,비행              D) freight 화물운송, 화물
       

9. I have no ready …………… at hand.

     A) cash                                             B) dollar
     C) currency                                       D) finance

돈을 나타내는 명사 문제입니다.

A) ready cash 현금 (= ready money)
C) currency 통화
D) finance 재정, 자금

10.  

"How are you ……………. With you?
"Things are going well now."

     A) matter                                        B) affair
     C) trouble                                       D) things

☞ thing 이 복수형으로 쓰이면 막연한 상황,형편,사태 를 의미합니다. 정답 D)
즉, things = matters = affairs
      

11. When George Moore began to write, (A. his style) was poor ; it gave you (B. the impression that) he (C. writes) on wrapping paper (D. with a
blint pencil)

정답 C) wrote   (시제일치 문제입니다. gave 와 시제를 일치시켜 주어야 합니다)
 

12. The President (A. informed) the committee that (B. he) (C. is) not
satisfied (D. with their) budget proposal.
 
정답 C) was  (informed 와 시제일치를 시켜 주어야 합니다. 문맥상 과거 시제가
들어가 주어야 합니다.


13. The detective told (A. us) in his talk (B. that) every human being
(C. had) distinctive (D. set of fingerprints)

정답 C) has  (주절이 과거이지만 변하지 않는 일반적인 사실을 나타낼 때는 현재형을 써야 합니다)

14. (A. Drop) a coin in (B. a slot) (C. or) you get a (D. ready-made) cup of
coffee.

정답 C) and   (뒤가 긍정적인 내용이므로 and 를 써 주어야 합니다)

15. First (A. raise) your right hand, (B. and then), (C. you should) repeat
(D. after me)

정답 C) you should 를 빼 주어야 합니다.   (명령문, and(then), 명령문의 구문입니다. 명령문뒤에 절을 사용하려면 14번 문제와 같이 조건에 대한 결과의 내용이
나와야 합니다)

16. The contract (A. required) (B. that) bills (C. will be submitted)
(D. by) the first of next month.

정답 C) be submitted

require, demand, insist + 주어 + (should)+ 동사의 원형

17. Since his blood pressure is (A. much) higher (B. than) it (C. should be), she insists that he (D. will not) smoke.

정답 D) (should) not    (16 번 문제 설명 참고)

18. (A. Was) (B. the) sun to be extinguished, (C. all living things) would
(D. die)

정답 A) Were   (실현 불가능한 미래를 가정할 때는 if 절에 were to 를 사용합니다. 앞에서 배운바대로 if 를 생략할 경우 were 가 앞에 나와 주어야 합니다)

19. Psychologists and psychiatrists (A. will tell) us that it is of utmost
importance that a (B. distributed) child (C. receives) professional attention (D. as soon as) possible.

정답 C) receive

it is importance that 주어 + (should) + 동사원형의 구문입니다.

20. It was our (A. neighbor's) opinion that if Kennedy (B. was) alive today,
the country (C. would have) fewer problems (D. than) it has now.

정답 B) were (가정법에서 be 동사는 항상 were 를 사용합니다)