제 20 강


1. In Korea most workers are paid …………… .

     A) by an month                                B) by a month
     C) by the month                               D) by month

단위의 전치사 by 와는 정관사 the 를 사용합니다. 정답 C)

2.   

"Did you ever see a channel?"
"Yes, I've been to …………… Channel."

     A) the English                                B) English
     C) as English                                 D) England

강,바다,산맥,반도,해협등에는 정관사 the 를 붙입니다. 정답 A)

3. I think Tom likes playing …………… .

     A) tennis                                       B) a tennis
     C) the tennis                                 D) a tennis game

운동경기에는 일반적으로 관사를 붙이지 않습니다. 정답 A)

4.  

"Where is our school located, Bob?"
"It is ……………… ."

     A) on the five Avenue                      B) on Fifth Avenue
     C) in fifth Avenue                            D) on fifth Avenues

거리명은 사람이름과 마찬가지로 고유명사로 관사를 붙이지 않으며 전치사
on 을 사용
합니다. 정답 B)

5.   

"Did Judy fly across the Caspian Sea?"
"No, she crossed both ways ……………… ."

     A) by a ship                                   B) to  the ship
     C) on ships                                    D) by ship

교통수단은 전치사 by 와 사용할 때에는 관사를 붙이지 않습니다. 정답 D) 그러나 in, on 과 쓸때에는 관사 a 를 붙입니다.  예) in(on) a bus

6. It is ……… that travel advisories have been issued for most of the
highways.

     A) such snowy day                         B) such a snowy day
     C) so snowy day                            D) such snowy a day

부정관사의 위치문제입니다. such(so) a 형용사 명사,   정답 B)

7.   

"Do they like John?"

"Certainly, he is ………… person."

     A) a so nice                                 B) so nice a
     C) such nice a                             D) such nice

정답 B)

8. Between ……………, I think he will be fired.

     A) I and you                                 B) you and I
     C) you and me                             D) you and myself

전치사 between 뒤에는 목적격이 사용되므로 정답 C)

9.   

"Is this Mary?"
"Yes, it is …………… .

     A) her                                        B) he
     C) she                                       D) him

빈칸에는 Mary 를 가리키는 주격보어가 나와야 하므로 주격이 나와야 합니다. 정답 C)

10. ………… from San Diego to the Mexican border.

     A) Few miles                               B) Not far
     C) It's not far                              D) There is not far

빈 칸뒤에는 전명구만이 나와 있으므로 빈칸에는 주어와 동사가 모두 나와 주어야 하며 시간,거리,날씨,명암 등에는 비인칭 주어 it 으로 나타냅니다. 정답 C)

11. (A. Did) I known that we were (B. expected) to be here (C. by) 8:00, I
would have left home (D. earlier)

정답 A) Had   (주절이 가정법 과거완료(would have left) 이므로 조건절도 가정법 과거 완료가 되어야 하며 if 를 생략한 경우이므로 had 가 앞으로 가야함)

12. (A. Had) anyone asked (B. him), Barlow (C. could of) (D. told) the
investigators some useful details about the robbery.

정답 C) could have   (문11과 마찬가지로 가정법 과거완료 구문이므로 주절은 could have pp 의 형태를 취해야 합니다)

13. (A. But that) I (B. was) poor in health, I (C. would) (D. carry out) my
plan.

정답 B) am

조건절에서 if 대신 but(except) that 을 사용하면 가정법 대신 직설법을
사용
합니다. 따라서 주절이 가정법 과거 형식이면 직설법 현재를, 과거완료
이면 직설법 과거를 사용
합니다. 본 문제의 경우 would carry 가 가정법 과거의 형태를 취하고 있기 때문에 But that 이하에  직설법 현재를 써 주어야 합니다.

14. They (A. would buy) this fancy (B. furniture), (C. had they) had enough
cash (D. on hand)

정답 A) would have bought   (조건절이 가정법 과거완료의 형태를 띠고 있으므로 주절 역시 가정법 과거의 형태를 띠어야 합니다)

15. (A. The goal) of unemployment insurance is to support workers who have lost their (B. jobs) until they are (C. reabsorption) into (D. industry)

정답 C) reabsorbed   (보어를 명사로 하는 경우는 주어 = 보어인 관계가 성립할 때만 사용합니다. 따라서 본문에서는 성립이 안되므로 형용사로 바꿔 주어야 하며 뒤에 전치사 into 가 있는 것으로 보아 수동이 들어가 주어야 합니다)

16. Interview (A. will be conduct) (B. by our personnel manager) (C. on)
(D. the twentieth) of next month.
 
정답 A) will be conducted   (수동은 be + pp 입니다)

17. (A. Thanks to) the various international exchange programs, (B. grade)
between (C. universities) has almost (D. been disappeared)

정답 D) disappeared   (주의해야 할 문제입니다. 수동태로 만들 수 있다는 것은 결국 목적어가 있을 경우에만 가능합니다. 목적어가 있다는 것은 3형식이상이란 것인데
disappear, appear, consist 등은 자동사로서 수동태로 만들 수가 없습니다)

18. Before a new drug may be (A. to put) on (B. the market) in the United
States the (C. manufacture) must (D. apply to) the Food and Drug Administration.

정답 A) put   (put A on B 구문에서 put 의 목적어인 A(a new drug)가 주어로 갔기 때문에 수동이 되어야 합니다)

19. We are (A. very much) (B. interested in) your model A personal computer which (C. displayed) (D. at the 5th) Seoul Office Automation Fair last year.

정답 C) was displayed   (computer 가 스스로 displayed 되어질 수 없으며 displayed 뒤에 전치사가 있는 것으로 보아 수동의 문장이 되어야 합니다)


20. This permission (A. granted) (B. by the government) of a nation (C. So
that) a foreigner (D. may enter) that nation.

정답 A) is granted   (by 에 의하여  수식받는 수동태 구문입니다)